Gumihotel Budapesten – Ahol a gumik pihennek!

Sajnos az elmúlt időszak történései nem kedveztek a turizmusnak. A szállodák zárva vannak, a pihenést és feltöltődést máshol kell megoldanunk. Szerencsére azonban van egy hotelszolgáltatás, ahol az arra érdemesek továbbra is kipihenhetik magukat az elvégzett kemény munka után. Miért, kinek hasznos a gumihotel szolgáltatás? Megéri-e a havi párezer forintot? Mi a különbség a valódi gumihotel és a gumitárolás között? A válaszokat itt foglaltuk össze.

Gumihotel Budapesten - Ahol a gumik pihennek » Green Car Autószerviz

A gumicsere a legtöbb autós életében egy „stresszes folyamat”. Főleg hölgyeknél, illetve idősebb gépjármű tulajdonosoknál, vagy városi kisebb lakásokban lakó autósoknál jelenthet komoly gondot a gumicserével kapcsolatos procedúra. A cserét még elvégzi a szakember, de a gumik tárolását, karbantartását nekünk magunknak kell megoldani. Az otthon tárolt gumiabroncsokat a szezon kezdetekor elő kell keresni, (sok esetben az erkélyről, vagy a pincéből emeleteken keresztül cipelve) bepakolni az autóba.

Ez már önmagában is felér egy kisebb fitness edzéssel

Arról most nem beszélünk, hogy a gumik általában nem makulátlanul tiszták a több hónapos tárolás után, így a gumicsere legtöbbször autó takarítással is együtt jár. Korábbi írásainkban sok szó esett a helyes gumiválasztásról, az évszaknak megfelelő gumik használatáról. Legutóbb arról is írtunk, hogy a gumik élettartamának megőrzésében kulcsszerepe van a helyes tárolásnak.

Gumihotel Budapesten - Ahol a gumik pihennek » Green Car Autószerviz

Most tovább megyünk, és határozottan kijelentjük: a helytelenül tárolt gumigarnitúra legalább olyan veszélyes, mint az abroncs magas kora vagy alacsony profilmélysége. A nem megfelelő hőmérsékleti-, páratartalom- és fényviszonyok között tárolt gumik élettartama jelentősen csökken, hiszen anyagösszetételükben visszafordíthatatlan változások következhetnek be. Ez idővel csökkenti a tapadást, növeli a fékutat, rontja az úttartást.

Mindez az egész autózást balesetveszélyessé teszi

A gumihotel szolgáltatás már Magyarországon is egyre népszerűbb (idestova minden tizedik autós igénybe veszi). Előnye, hogy egyszerűvé teszi az autótulajdonosok számára a gumicserét, biztonságossá a tárolást. Főleg azoknak jó lehetőség, akik nem tudják az otthonukban megoldani a szakszerű tárolást, több autó van a családban, vagy egészségi állapotuk, esetleg koruk nem engedi meg a gumik pakolásával járó fizikai igénybevételt. Az igény növekedésével egyre többen kínálják ezt a szolgáltatást, de nem mindegy, hogy hol vesszük igénybe.

Sajnos azt tapasztaljuk

… hogy sokan csak a tárolás terhét veszik le az ügyfelek válláról, ami semmi esetben sem jelent valós „hotelszolgáltatást”. Turisztikai példával élve ez olyan mintha egy négycsillagos tengerparti szállodát hasonlítanánk össze egy vidéki kiadó szobával (klasszikus „Zimmer Frei”). A baj az, amikor négycsillagos „luxusként” hirdetik, és azon az áron is adják ezeket a „zimmerfreieket”.

A gumihotel egy kényelmi szolgáltatás, ahol a gumiabroncs tulajdonosának semmilyen gondja nincs a cserével, az abroncsok karbantartásával és tárolásával. A szakszerű tárolásnak, a minőség-ellenőrzésnek köszönhetően a legtöbbet hozhatjuk ki az abroncs élettartamából. Fontos hangsúlyozzuk, hogy ez nem csak tárolás, hanem egy komplex szolgáltatás, ami magában foglalja a szakszerű tárolást, állapotfelmérést, gumiápolást, tisztítást, logisztikát, biztonsági őrzést.

Gumihotel Budapesten - Ahol a gumik pihennek » Green Car Autószerviz

Ráadásul az ilyen szolgáltatások mögött minden esetben érvényes biztosítás is illik, hogy legyen, ami megvédi az abroncstulajdonosokat a lopásból, tűzkárból, épületkárból fakadó károktól is. Ezt mindenképpen érdemes megkérdezni az adott szolgáltatótól, aki a gumikat tárolja, mert ellenkező esetben könnyen hoppon maradhatunk egy előre nem várt esemény bekövetkezésekor.

Néhány gondolat a szakszerű tárolásról

Sok szolgáltató vállalja a gumik betárolását, de azt legtöbb esetben nem megfelelő módon teszi. Ezzel lényegében csak a tárolás terhét veszi le vállunkról, de nem biztosítja a megfelelő környezeti viszonyokat és módot a tároláshoz. Ha a gumik élettartamát is szeretnénk meghosszabbítani akkor oda kell figyelni a tárolási hőmérsékletre, páratartalomra, kerülni kell az UV sugárzást. Nem mindegy, hogyan tároljuk a gumikat. Egymásra „rakásolva” tárolva a gumik könnyen deformálódhatnak, ezért a felni nélküli abroncsokat inkább függőleges helyzetben tároljuk, ügyelve arra, hogy egy-két havonta 90 fokkal forgassuk el őket, hogy megelőzzük az deformációt.

A keréktárcsával együtt tárolt gumiabroncsokat fellógatva, vagy a keréktárcsákon megtámasztva egymáson fektetve lehet tárolni. A gumihotelben erre figyelnek, ahogy arra is, hogy a gumikat tárolás előtt megtisztítják és lekezelik. Amikor az autótulajdonos leadja az autót gumicserére egy gumihotel szakemberei azonnal felmérik azok állapotát, és ha indokolt, cserejavaslatot tesznek a tulajdonosnak. Ha a tulajdonos a nem megfelelő műszaki állapotú, elhasználódott abroncsok helyett újakat kér, a régi abroncsai megsemmisítésre vagy újrahasznosításra kerülnek. A gumikat tisztítás és kezelés után letárolják, és a továbbiakban optimális tárolási környezetben várják a szezonjukat.

A szezonváltások közötti időszakban

… munkatársaink szemrevételezik az abroncsokat, elvégzik a szükséges kerékkiegyensúlyozást, nyomásbeállítást, defekt- és felnijavítást. Ebből is látjuk, hogy a gumihoteles tárolás nem csak egy új hóbort, amolyan „úri huncutság”, hanem egy hasznos, és fontos szolgáltatás, nemcsak kényelmet „vásárolunk”, de amivel hosszabb távon pénzt is megtakaríthatunk.

AKCIÓS TÉLIGUMI, FELNI

raktárról, akár házhoz szállítva:

Önnek miben segíthetünk?

Ha Önnek sincs ideje várni és igényli a minőséget, a pénztárcabarát márkafüggetlen szolgáltatásokat – hívjon minket bizalommal!