Tavaszi felkészítés: autód profi újrahangolása a jó időre

A jó idő beköszöntével érdemes mielőbb gondoskodnod autód tavaszi felkészítéséről, mert a melegebb évszak más kihívásokat rejt magában. Bármely autó számára egyaránt fontos, hogy műszaki állapotát, rendszereinek karbantartását profi kezekre bízd. Lássuk, mire érdemes az aktuális gumicserén kívül odafigyelni. Olvass tovább tippjeinkért! (olvasási idő 2 perc)

Profi tavaszi autófelkészítés a Green Car Szervizzel

1) Gumiabroncsok: a biztonság alapjai

A biztonságunk mellett az autónk fogyasztását is optimalizáljuk azzal, hogy a téli időszakban használt abroncsokat időben nyári gumikra cseréljük. Használd ki szervizünk gumihotel szolgáltatását! Így az aktuális gumicsere időpontkérésénél elég bediktálnod rendszámodat, és mi már elő is keressük nyári abroncsaidat a cseréhez. Ne feledkezz meg a felnik és a kerekek centrírozásáról sem a kiegyensúlyozott vezetési élmény érdekében.

2) Motor és karbantartás: az autó szíve

Növeld járműved élettartamát! Ehhez elengedhetetlen a motor állapotának rendszeres ellenőrzése és a szükséges karbantartások elvégzése. Télen a motor nagyobb igénybevétellel dolgozott érted, ezért a tavaszi felkészítés során neki is kérj alapos átvizsgálást.

3) Futómű és fékek: főszerepben a biztonság

Megfelelő állapotú futómű és fékrendszer nélkül kockázatos lenne útnak indulnod. A téli útviszonyok próbára teszik ezeket a kulcsfontosságú rendszereket, ezért rendszeresen ellenőriztesd őket.

4) Klíma és pollenszűrő: friss levegő a fedélzeten

A jármű klímaberendezésének ellenőrzése és feltöltése, továbbá a pollenszűrő cseréje növeli a komfortérzetünket, és segít megőrizni az utastér tiszta levegőjét. Ózonos fertőtlenítéssel hozzájárulsz autód állapotjavításához, és biztosíthatod az utastér optimális levegőminőségét is, főleg, ha allergiás van a családban.

Profi tavaszi autófelkészítés a Green Car Szervizzel

5) Időszakos szerviz: maradj elővigyázatos!

Időszakos szervizek alkalmával az autó folyadékjainak (olaj, fék- és hűtőfolyadék) ellenőrzéséről és cseréjéről is gondoskodj. Ezzel csökkented autód váratlan meghibásodásainak kockázatát, valamint hosszú távon spórolhatsz is. Rendszeres ellenőrzésekkel és apróbb hibák javításának finanszírozásával megelőzhetsz későbbi, nagyobb és költségesebb meghibásodásokat is.

Összefoglalva

A tavaszi autófelkészítés esszenciális része a felelős autótulajdonosi magatartásnak. Nemcsak az autó esztétikai állapotát javítja, hanem az utasbiztonságot és a jármű megbízhatóságát is növeli. Az autó tavaszi felkészítése nem lehet luxus, sokkal inkább szükségszerű lépés autónk karbantartásában.

Kérj időpontot Te is autód tavaszi felkészítéséhez IV. vagy XIV. kerületi szervizünkbe a

06 70 631 0959-es telefonszámunkon!