Baleset és kárbejelentés: Amitől a legtöbb autós retteg!

Az autósok igazából két táborra oszthatóak: az egyik számára csupán egy közlekedési eszköz, a másiknak féltve őrzött kedvenc, családtag. Viszont mindenkinek görcsbe rándul a gyomra, ha csak belegondol, hogy bizony balesetbe kerülhet és az autóján anyagi kár keletkezik. Abban a pillanatban nem csak a pénz játszik szerepet, hanem az idő, az idegek és nem utolsó sorban testi épségünk.

Kárbejelentés, KGFB és Casco baleseti kárügyintézés

Ismerem az autómat! – de sokszor hallottam már! De ismered a többi, közlekedésben résztvevő sofőr képességeit is? Sajnos sokszor nem mi magunk vagyunk a vétkesek, ezért mindig fokozott óvatossággal és körültekintéssel vezessünk!

Ha már megtörtént a baj

… akkor első sorban ellenőrizzük, hogy történt-e személyi sérülés. Majd ezután áramtalanítsuk az autót, ha meggyőződtünk róla, hogy az ütközés során olyan károsodást szenvedett a gépjármű, hogy önerőből nem tudja elhagyni a helyszínt. A legtöbb esetben már a helyszínen meg tudnak állapodni a felek, hogy ki volt a vétkes. Amennyiben ez nem megy olyan könnyen, érdemes rendőrt hívni és a szemtanúkat felsorakoztatni. Rendőrt akkor is kötelesek vagyunk a helyszínre kéretni, ha személyi sérülés történt vagy másban is kár keletkezett, például az ütközés során az egyik autó kidöntött egy oszlopot.

Ha megúsztuk személyi sérülés nélkül az incidenst, akkor “csupán” egy rendkívül bosszantó tortúra következik: baleseti bejelentő kitöltése, kiesés a munkahelyről, azután még több kiesés az ügyintézés során, hosszú várakozás a biztosító ügyfélfogadójában, várakozás a kárfelmérő szakemberre, autóbérlés, magas szervizköltségek…

Amennyiben mindezt meg akarjuk úszni

… akkor van egy remek megoldás: hívd a Green Car Prémium Szervizt! Ha szükséges, a helyszínre is kimennek, megszervezik a trélert az autód elszállításához, intézik a biztosító felé a kárigényt, vállalják az autód javítását és még csereutót is kapsz. Ezzel rengeteg bosszúságot levesznek a válladról és tengernyi időt megspórolnak neked. Csupán csak annyit kell tenned, hogy felhívod a weboldalon található telefonszámok egyikét vagy kitöltöd online az adatlapot és rövid időn belül ők hívnak vissza.

Kárbejelentés, KGFB és Casco baleseti kárügyintézés

Egy 7-8 éves autónál a légzsáknyitásos törést is totálkárnak minősíthet a biztosító. A totálkár lehet műszaki, amikor az autó újjáépítése szinte lehetetlen, mivel olyan elemek sérültek az autón, amiket szinte lehetetlen gyárilag újjáépíteni. Ilyenek például az ultranagy szilárdságú elemek, amelyek pont a nagy erejű ütközések elnyelését hivatottak elnyelni. Ha ezeket nem szakszerűen javítják, akkor sajnos a gépjármű életveszélyes lehet a következő balesetnél.

Persze vannak olyan műhelyek, amelyek ezzel foglalkoznak és horribilis árakon gyári szinten helyre tudják hozni ezeket a sérüléseket. A másik lehetőség a GTK, vagyis a gazdasági totálkár. A gyakorlatban a biztosítóké az utolsó szó, ők hozzák meg a döntéseket. Általában az autónk törés előtti piaci árának 50-60 százalékáig engedi a helyreállítást. Ha a javítási költségek meghaladják ezen összeget, akkor számolhatunk GTK-al és például egy ötmilliót érő autóra a biztosító megállapít kb. 600 000 forintos roncsértéket. Ezután másik autót kell beszereznünk.

Egy totálkáros autót is helyre lehet állítani

Sajnos egyre több olyan átverésről hallhattunk már, hogy ilyen roncsokat adtak el törésmentes és balesetmentes dumával. Ezeket a korábbi hibákat ki lehet szűrni a csálén álló elemekből, csúnya hegesztésekből, görbe szigetelésekből, stb. A vásárlók többsége sajnos nem ért hozzá, hogy pontosan mit és hol kell nézni. Ilyenkor ajánlatos profikkal átvizsgáltatni az autót. A Green Car Prémium Szerviz szakemberei több ponton is átvizsgálják a kiszemelt gépkocsit, így nagy csalódásokat úszhatunk meg.

Tipp:
A legtöbb koccanásos baleset a téli időszakban történik a nem megfelelő gumiabroncsok miatt. Légy felkészült, válassz a webshopból kedvezményes áron, garanciával és ingyenes házhoz szállítással kiváló minőségű abroncsok közül! Ráadásul vásárlásoddal az Alapítvány az Alapítványokért – Plüss Kommandó – Koraszülött Hadműveletét is támogatod!

Villásek Róbert

Önnek milyen autója van?

AKCIÓS TÉLIGUMI, FELNI

raktárról, akár házhoz szállítva:

Akciós szervizajánlataink

Ismerkedjen meg Ön is különleges és kedvezményes ajánlatainkkal, melyeket online bejelentkezve vehet igénybe!

Önnek miben segíthetünk?

Ha Önnek sincs ideje várni és igényli a minőséget, a pénztárcabarát márkafüggetlen szolgáltatásokat – hívjon minket bizalommal!