Porsche-tuning: Egy csodás 981-es

A 2012 óta gyártott 981-es kódon futó Boxster széria nemcsak gyönyörű, de könnyű kezelni, és már az alapváltozatban is óriási élményt ad.

Porsche-tuning: Egy csodás 981-es

De mitől ennyire jó a hathengeres 981-es Cayman/Boxster széria? Talán elég, ha annyit mondunk: a modern sportautók közül ez a konstrukció áll legközelebb a legendás Honda NSX-hez. A hathengeres szívómotor relatíve könnyű bódéban középen. Egy kézi váltós, kis motoros 981-es Cayman esetében 275 lóerő mozgat 1330 kilót; az első generációs NSX háromliteres V6-osa egy lóerő híján szinte ugyanezt tudja, a teljesen alumíniumból készült kasznija pedig még nehezebb is volt ötven kilóval.

Nos, egy ilyen autó járt most nálunk

Megújult nyári papucsokat kapott, mégpedig nem is akármilyent: 235/40 és 265/40 Michelin XL Pilot Sport CUP2 nyári gumiabroncsokat. És igen, elképesztő OZ prémium alufelniket: a hírhedt OZ Ultraleggerra-t.

Jól sikerült? A képek – reméljük – önmagukért beszélnek:

A 981-es Porschék egy olyan Porsche-korszak modelljei, aminek a tervezésekor még nem kötötték teljesen gúzsba a mérnökök kezét a környezetvédelmi és biztonsági normák. Jelenleg nagyon úgy fest, hogy ilyen könnyed és élvezetes sportautóhoz csak iszonyú drágán lehet majd a jövőben hozzájutni. Ezért egy megkímélt, különleges színű vagy felszereltségű, kézi váltós példány befektetésnek sem utolsó.

De ezeket a gépeket nem dédelgetni kell.

Arra vannak kitalálva, hogy menjenek velük – lehetőleg sokat és gyorsan.

Önnek milyen autója van?

AKCIÓS TÉLIGUMI, FELNI

raktárról, akár házhoz szállítva:

Akciós szervizajánlataink

Ismerkedjen meg Ön is különleges és kedvezményes ajánlatainkkal, melyeket online bejelentkezve vehet igénybe!

Önnek miben segíthetünk?

Ha Önnek sincs ideje várni és igényli a minőséget, a pénztárcabarát márkafüggetlen szolgáltatásokat – hívjon minket bizalommal!