Autótuning és tuning felnik: Virítsd a verdád!

Benzinvérűek millióit szegezte a kijelzők elé a méltán híres Need For Speed szimulátor-sorozat, majd jött a több részt is felvonultató Halálos Iramban c. film (tudod, amiben ott volt az 1,9 TDI… a Vén Dízel, az a nagydarab kopasz az amcsi izomautókkal).

Autótuning és tuning felnik: Virítsd a verdád!

Ezek mind egyre divatosabbá tették az egyedi autók építését, amelyek nem csupán gyorsabbak és erősebbek, hanem jobban néznek ki a gyári változattal szemben. A tuning lényegében azt is jelenti, hogy technikai vagy esztétikai változtatáson esik át az autó, ami eltér a szériától. Az apróbb, filléres módosításoktól az egész vagyonokat felőrlő átépítésekig igencsak széles ez a skála. Persze attól nem lesz még egyedi az autód, ha nálad zöld színű a vunderbaum és a többiek pirosat akasztanak a visszapillantóra.

Viszont már egy szép felni is sokat dobhat az autódon.

Itt gyorsan meg is jegyezném, hogy nem jó példa az, ha egy pár száz Forintot érő bontószökevényre teszel fel több százezres felnit, mert hogy ez menő, hanem ezt a pénzt költsd először arra, hogy rendbe hozod az autódat és biztonságossá tedd a magad és a forgalomban résztvevő társaid számára! A replika-felni sem feltétlenül jó megoldás. Nagyon sok olyan balesetről hallottunk már, ahol nem bírta a felni a terhelést és nagyobb sebességnél komoly bajok lettek.

Autótuning és tuning felnik: Virítsd a verdád!

Természetesen a Green Car Prémium Szerviz kínálatában bármilyen autótípusra válogathatsz a kiváló minőségű világmárkák gyártóinak sorából, ha erre a linkre kattintasz: Alufelnik, tuning felnik exkluzív minőségben

Ha már a felninél tartunk, akkor beszéljünk egy kicsit a futóműről. Mert nem sokat érünk egy erős motorral, ha nincs alattunk erős fékrendszer és megfelelő lengéscsillapító.

De szükség van még speciális sportrugókra

… felnikre és gumikra, melyek célja az autó stabilitása, jobb útfekvése, nagyobb kanyarsebessége. Itt is a leggyakoribb tuning az autó ültetése, aminek segítségével lejjebb kerül a súlypont, ezzel jobban „betapad” az autó és máris sportosabban vezetünk (vagy akár te lehetsz a limbókirály is). Persze itt is vannak hátulütők – a magas fekvőrendőrök és sajnos az ország útminősége sem ennek megfelelő.

„- Ültesd le! Sokkal jobban fog kinézni.
– De gyakran járok le az autóval vidékre…
– Emeld! Emeld!”

Léteznek manapság olyan sportrugók is, melyek segítségével állíthatjuk is feljebb/lejjebb az autó magasságát.
Ámde van itt még valami, amiről nem beszéltünk… Tuningolni, vagyis módosítani az autón nem lehet ész nélkül. Minden alkatrészt megfelelően össze kell hangolni és ehhez általában szakember segítségére van szükség. A rosszul megválasztott alkatrészek nagyon is veszélyesek lehetnek! Mindenképp ajánlom szakavatott, hozzáértő mesterek segítségét – a Green Car Prémium Szerviz kiváló csapatát, akik kizárólag legális és minőségi alkatrészek beépítésével foglalkoznak és minden esetben TÜV papírt is kapsz az alkatrészek mellé. A tuning alkatrészek közül a következő linken válogathatsz!

Autótuning és tuning felnik: Virítsd a verdád!

Ne felejtsük el, hogy a nem megfelelő alkatrészek használata nem csupán veszélyes, de tilos is! Ha az autódon valami nem felel meg az NKH által előírtaknak, akkor ugrik a forgalmi és pénzbüntetésre is számíthatsz. Az „átépített” autóknak szigorított vizsgán kell átmenniük, hogy megkaphassák az átépítési engedélyt. Ezen felül a legfontosabb mindig a biztonság – nem csak a tied, hanem a többi közlekedőé is. Legyen a kocsid egyedi, mutasd meg mindenkinek – ha a Green Car Prémium Szerviznél vásároltad a felnidet vagy építtetted be a tuning alkatrészeket, akkor küldj egy fotót az autódról, amit Facebook oldalunkon megoszthatunk.

Villásek Róbert

Tipp: Ha az autód értékesítésén gondolkodsz éppen, akkor egy mutatós felnivel sokkal jobban kiemelheted a többi hasonló autó közül, amin egyből megakad a vevőjelöltek szeme. A meglévő felnit pedig ajándékba adhatod az autó mellé, ha a vevőjelölt egy kicsit hezitálna.

Önnek milyen autója van?

AKCIÓS TÉLIGUMI, FELNI

raktárról, akár házhoz szállítva:

Akciós szervizajánlataink

Ismerkedjen meg Ön is különleges és kedvezményes ajánlatainkkal, melyeket online bejelentkezve vehet igénybe!

Önnek miben segíthetünk?

Ha Önnek sincs ideje várni és igényli a minőséget, a pénztárcabarát márkafüggetlen szolgáltatásokat – hívjon minket bizalommal!